BLOG

5 különleges gyógytea az őszi napokban

BorsaBioPárna
2020.10.04 12:03
5 különleges gyógytea az őszi napokban

Az október beköszöntével egyre több a zord, hűvös, borongós, esős nap! Biztosan nálad is előkerültek a vastagabb pulóverek, a kabátok, és a sálak is! Az ilyen napok végén mindenkinek jól esik elkortyolgatni egy bögre forró teát, mely megnyugtat és átmelegít. Olvasd el cikkünk a legnépszerűbb gyógyteákról.

___

A nyári pörgő napok az ősz beköszöntével elmúlnak, és  egyre jobban érezzük, hogy itt az idő, hogy lassítsunk a tempón, pihenjünk és bekuckózzunk fotelünkbe egy finom teával és egy szuper könyvvel.

Az őszről és a pihenésről korábbi cikkünkben itt olvashattál már!

De most nézzük meg azokat a gyógyteákat és jótékony hatásaikat, melyek közül érdemes fogyasztanod ebben az időszakban!

 

Borsmenta tea

A borsmentát leginkább frissítő menta ízéről ismerjük, de pont ez a zamat élénkít, segít a méregtelenítésben és gyomornyugtató hatású. C-vitaminban, mangánban és rézben gazdag, mindemellett görcsoldó hatásáról is ismert. Ha szereted a borsmenta ízét, akkor fogyaszd bártan a hűvös napokon is.

 

 

   Ha szereted a borsmenta ízét, akkor fogyaszd bártan a hűvös napokon is.

 

Csalán tea

A csalán jótékony hatásairól biztosan mindenki hallott már! 

– Erősíti az immunrendszert, védi a légutakat, mely ebben a változékony időben kiemelten fontos.

Ezen kívül méregtelenítő és vértisztító hatású, számos ásványi anyagot, magnéziumot, vasat tartalmaz, de A,- és K-vitamin tartalma is jelentős.

 

Citromfű tea

A citromfűt nem csak fűszerként, de gyógynövényként is nagy népszerűségnek örvend. Legfőképpen feszültség, stressz és alvászavarok esetén javasolják, hiszen nyugtató, idegerősítő hatásáról ismert.

 – Csökkenti a szorongást és a belső feszültséget, egyben frissít is a zordabb napokon. –

Antibakteriális, mely meghűlés esetén segítségünkre lehet!

 

Kamilla tea

A kamilla számos jótékony hatását biztosan ismerjük. Teaként és ülőfürdőként is bátran is felhasználhatjuk.  

A kamillát is az egyik legnyugtatóbb növényként tartják számon. A benne található anyagok nyugtató, oldja a stresszt és a szorongást. Virágzatából készült tea gyulladáscsökkentő, görcsöldó, gyógyír köhögésre és a megfázás tüneteire.

Mindemellett számos területen is alkalmazzák a gyógyászatban, hiszen külsőleg alkalmazva antibakteriális, gyulladáscsökkentő. Sebgyógyításra, sérülések és ekcéma kezelésére is használják.

 

Gyömbér  és citrom

Az ősz, és a közelgő téli időszakban nagyon fontos az immunerősítés, melyre az egyik legjobb kombináció a gyömbér és a citrom. Mézzel keverve fogyaszthatod magában, de hideg vagy meleg italokhoz is keverheted.

 

A csodás gyógyteák, a bekuckózás és a pihenés mellé használd a valódi gyógynövényeket – levendula, borsmenta, kamilla, citromfű – tartalmazó BorsaBioPárna párnákat. Vedd körül magad a jóval, engedd, hogy az illatok belengjék környezeted és add át magad a pihenésnek!